Category: Novice 2015

Škratovanje

Zaposleni v vrtcu Martina Krpana, enota Rakek, vsako leto izvedejo Škratovanje za svoje varovance. Škratovanje je srečanje za starše in otroke ob veselem decembru, kjer se jim med nočnim sprehodom pričara tudi pravljično vzdušje. Že nekaj let jim pri tem pomagamo tudi gasilci PGD Rakek, kateri poskrbimo za požarno in prometno varovanje ter pomagamo pri logistiki pohoda. Tako smo tudi letos pomagali pri logistiki in poskrbeli za prometno zavarovanje med sprehodom.

Brez naslova

Previdno s svečami!

Sveče so nepogrešljive pri praznični okrasitvi, vendar ob nepravilni uporabi lahko povzročijo požar. To nevarnost lahko zmanjšate z upoštevanjem osnovnih navodil in opozoril za varno uporabo sveč.

Sveče naj nikoli ne gorijo brez nadzora. Namestite jih vnegorljivi svečnik ali drugo primerno posodo in postavitena ravno, negorljivo površino. Gorečih sveč ne postavljajte na prepih, v bližino gorljivih snovi (zaves, papirja ipd.) in naprav, ki oddajajo toploto (peči, električnih aparatov ipd.). Sveče postavite tako, da jih ne bodo dosegli otroci ali hišni ljubljenčki. Gorečih sveč ne premikajte in ne nosite po prostoru. Goreče sveče se naj ne stikajo med seboj. Upoštevajte varnostno razdaljo, ki jo predpiše proizvajalec. Pred prižiganjem sveč preverite dolžino stenja in če je predolg, ga odrežite na dolžino 1 cm. Dogorelih vžigalic nikoli ne mečite v staljen vosek. Sveče nikoli ne ugašajte s pihanjem v plamen ali s tekočino, ampak uporabite zvonček za gašenje.

Na povezavi si lahko pogledate tudi vse ostale ukrepe, ki poskrbijo za varen dom.

Koledarji

Krajane Rakeka obveščamo, da Vas bomo v kratkem člani PGD RAKEK tradicionalno obiskali s koledarji in dobro voljo. Že sedaj se Vam zahvaljujemo za vso podporo in prispevke! Brez vaše pomoči nam tako velike investicije, s katerimi smo močno popravili našo učinkovitost, ne bi uspele. Prosim, da to zahvalo delite s čim več so-krajani, kolegi in prijatelji.

Istočasno pa Vas obveščamo, da nam še vedno lahko namenite 0,5% dohodnine, za kar Vam bomo zelo hvaležni! Obrazec dobite na sledeči povezavi OBRAZEC DURS PGD-RAKEK.

Letno srečanje članic Notranjske regije

V soboto, 28.novembra, sva se članici PGD Rakek udeležili letnega posveta članic notranjske regije, ki je letos potekal v Novi vasi na Blokah. Po sprejemu in uvodnem pozdravu nam je Matej Pakiž predstavil muzej o bloškem smučanju. Gre za nov muzej, zasnovan po evropskih merilih (interaktivnost, lastna izkušnja), ki opisuje ne samo lokalno, ampak tudi državno posebnost. Nato smo se odpravili proti gasilnemu domu PGD Nova vas na Blokah. Tu sta nam Andrej Tratnik, poklicni gasilec iz Postojne ter Gregor Vidrih, dipl.zdr. na postojnski urgenci, v prvi osebi predstavila največjo prometno nesrečo na Slovenskem “Snežna zavesa” na avtocesti pri Postojni decembra 2014. Po uradnem delu je sledilo druženje ob večerji in domačih sladkih dobrotah. PGD Nova vas na Blokah se zahvaljujemo za gostoljubje in lep večer, organizatorjem pa za vabilo in zgledno organiziran dogodek.

Trebec Anita

Brez naslova