Category: Tekmovanja 2013

Seznam tekmovanj v 2013

Tekmovanje s terenskimi vozili v Medulinu

Vsako leto kolegi s Hrvaške (DVD Medulin) organizirajo mednarodno tekmovanje s gasilskimi terenskimi vozili. Tekmovanje je z leti postalo že tradicionalno in večkrat se ga udeleži tudi nekaj ekip iz Slovenije. Tekmovanje je v letošnjem letu potekalo v soboto 26. oktobra. Iz PGD Rakek se je tekmovanja udeležila ekipa štirih gasilcev z GVGP-1, kateri so morali na tekmovanju opraviti s petimi vajami:

  1. Priprava napada za gašenje s peno
  2. Iskanje in oskrba ponesrečenca
  3. Zbijanje tarče
  4. Veslanje
  5. Izvedba klasičnega trodelnega napada

Na tekmovanju je ekipa PGD Rakek dosegla končno 5. mesto. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo DVD Medulin za povabilo in dobro organizacijo tekmovanja.

1375676_615969381779794_1442633052_nFOTO: DVD Medulin

Litijska bitka

V soboto, 12. 10. 2013 je v Litiji potekala 2. Litijska bitka v pokalu Slovenije v Gasilski disciplini – Fire Combat. Prireditelji iz PGD Litija so se za zaključno tekmo v sezoni še posebej potrudili in priredili prvo nočno tekmo odkar poteka tekmovanje. Tekma je po celodnevnem dežju potekala v težkih pogojih, kar pa ni zmotilo tekmovalcev, ki so dali vse od sebe ter navijačev, ki so športno navijali za vse ekipe. V večini kategorij je bilo stanje v končni razvrstitvi znano že pred zadnjo tekmo, v kategoriji moških do 30 let pa je bilo napeto vse do zadnje nastopajoče ekipe. V boju ekip Trebuška amaterja in A-tri team, sta zadnja po uspešnem nastopu zmagala in tako osvojila naslov državnega prvaka v svoji kategoriji. Na tekmi sta nastopila tudi Martina Modic in Andrej Tratnik (PGD Postojna), ki sta še 9. zapored v tej sezoni ostala nepremagana in tako postala zmagovalca v generalni razvrstitvi za leto 2013. Uradni zaključek z neuradno tekmo naključno izžrebanih četvork bo potekala 9. novembra v Žireh. Nekaj fotografij in videoposnetek lahko vidite na internetni strani PGD Postojna.

Martina in Andrej se ob tej priložnosti zahvaljujeta tudi svojemu sponzorju Dekleva Šport, ki jima je s finančno pomočjo pomagal pri udeležbi na letošnjem tekmovanju za državno prvenstvo FIRE COMBAT SLOVENIJA.

Fire Combat Zagorje

V soboto, 14. 9. 2013 je v Zagorju ob Savi potekal 5. Memorial v spomin Ljubotu Vuckoviču. Poleg sedme letošnje tekme za pokal Fire combat Slovenija, je sočasno potekalo tudi tekmovanje veteranov. Tekme (Fire Combat) se je udeležila tudi mešana dvojica Martina Modic in Andrej Tratnik (PGD Postojna), ki sta z najboljšim časom letošnje sezone že 7.  zapored zmagala in si tekmo pred koncem že zagotovila naslov državnega prvaka v mešanih dvojicah. Finalna tekma bo 12. oktobra v Litiji.

DSCN3912[1]

Fire Combat Žiri

V soboto, 31. 8. 2013 je v Žireh potekala 7. tekma za pokal Slovenije v tekmovanju gasilskih dvojic v Firecombatu. Gasilci domačega društva so tekmovanje uspešno izpeljali, za dobre rezultate pa so poskrbele tekmovalke in tekmovalci. V prijetnem vzdušju in športnem navijanju, ki ga je s svojimi komentarji tudi tokrat popestril Jure Čokl, so mnogi tekmovalci dosegli svoje letošnje najboljše rezultate. S časom 2:33 in s 5 s pribitka sta se dobro odrezala tudi Martina Modic in Andrej Tratnik ter v mešani kategoriji še 5. zapored ostala nepremagana. Tekmovanju je sledil še zabavni del, na katerem so obiskovalce pozno v noč ogrevali Modrijani.

2

3

Fire Combat Spodnja Polskava

V okviru prireditve 15. Spodnjepolskavsko poletje je v nedeljo, 4. 8. 2013 v štajerski Spodnji Polskavi potekala 5. tekma za pokal Fire combat Slovenija. V izrednih vremenskih pogojih, pri temperaturah preko 40 °C, se je na progi pomerilo več kot 40 ekip iz Slovenije in sosednje Hrvaške. V kategoriji mešanih dvojic sta nastopila tudi Martina Modic in Andrej Tratnik (PGD Postojna) in prepričljivo zmagala pred ekipo Dream Team, ki jo sestavljata Nina Zaplotnik in Renato Kofol ter ekipo M&M, ki jo sestavljata Mateja Vindiš in Matej Obrekar. Z zmago sta še povečala naskok pred zasledovalnimi ekipami v skupnem seštevku. Naslednja tekma bo na sporedu konec meseca (31. 8.) v Žireh. Več fotografij iz tekmovanja pa si lahko pogledate na strani PGD Postojna.

DSC_0064

Fire Combat Dolenja Trebuša

V soboto, 20. 7. 2013 je v Dolenji Trebuši potekala prva tekma za Pokal vaške mafie v Gasilski disciplini oziroma ˝Fire Combatu˝. Kljub temu, da tekma ni štela za državni pokal, se je na Primorskem pomerilo lepo število ekip v vseh kategorijah. Tekma je potekala v težkih razmerah, saj je termometer kazal preko 30°C, kar pa tekmovalcem ni preprečilo doseganja dobrih rezultatov. Legendarni Jure Čokl s svojimi komentarji gledalcev ni pustil ravnodušnih, kar je še dodatno prispevalo k športnemu navijanju za vse ekipe. Na tekmi sta se v mešani kategoriji pomerila tudi Martina Modic in Andrej Tratnik in s časom 2:41 tudi tokrat ostala nepremagana. Prehodni Pokal vaške mafie sta si priborila domačina iz Dolenje Trebuše, Matej Obrekar in Renato Kofol, ki nastopata v ekipi Trebuška amaterja in sta trenutno tudi vodilna v skupnem seštevku za državni pokal v kategoriji moških do 30 let. Naslednja tekma bo 4. avgusta v Spodnji Polskavi.

16. srečanje članic Laze

Kar nekaj let se članice PGD Rakek redno udeležujemo tekmovanja v Lazah. Kljub vsem težavam in usklajevanju s službami, dopusti in drugimi odsotnostmi, nam je letos zopet uspela udeležba z dvema ekipama v kategoriji  “A” in “B”. Letos se je še posebej odrezala ekipa “A” saj nam je priborila pokal za tretje mesto, medtem ko smo članice “B” zopet zasedle nehvaležno četrto mesto. Glede na vse težave in čedalje močnejšo in večjo konkurenco pa moramo biti zadovoljjne tudi s tem dosežkom. Obenem  zahvala našima  mentorjema  ter  vsem ostalim, ki so nam pomagali pri izvajanju vaj.

1

13. člansko gasilsko tekmovanje za pokal PGD Planina

V soboto 6.7.2013 se je pred gasilnim domom na Rakeku ob 15.30 zbrala na novo sestavljena članska A desetina. Tradicionalno člansko tekmovanje za pokal PGD Planina se je odvijalo na travniku pred Planinsko jamo. Po zboru na tekmovalnem mestu smo ekipo prijavili ter počakali na štart. Pri izvedbi vaje z MB smo imeli nekaj težav, vendar smo samo vajo speljali brez kazenskih točk. Na račun izgubljenega časa na progi je ekipa končala na 5. mestu, drugo leto pa vsekakor popravni izpit.

1052789_616942538329665_1226703984_o