Category: Intervencije 2013

Seznam intervencij v 2013

Pogrešana oseba, 10.12.2013

Od 8.05 je v okolici naselja Rakek potekala iskalna akcija za pogrešano osebo. V njej so sodelovali policisti ter gasilci PGD Rakek, Unec in Ivanje selo. Pri iskanju je pomagal tudi policijski helikopter, ki je s kamero preiskoval jase, travnike in traso železniške proge. Mešane skupine gasilcev in policistov so sistematično preiskale obširno področje med Rakovško – unškim poljem, hribom Stražnik, IOC Podskrajnik II in Vodovodno ulico na Rakeku. Dopoldansko iskanje ni dalo rezultatov – pogrešane osebe nam ni uspelo najti, zato je bila iskalna akcija s strani Policije začasno prekinjena. Po končanem zbiranju dodatnih informacij s strani vodje iskalne akcije pri Policiji, smo bili gasilci PGD Rakek ponovno aktivirani in zaprošeni za pomoč pri iskanju. Pogrešana oseba je bila ob 13:18 na žalost najdena mrtva ob železniški progi tik pod prepadno steno vseka. Zaradi varnosti sodelujočih se je preko ReCO Postojna zahtevalo, da se upočasni hitrost vlakovnih kompozicij in da le-te dodatno opozarjajo s zvočnimi signali. Gasilci PGD Rakek smo po končanem ogledu in preiskavi policije, preminulo osebo pomagali iznesti do pogrebne službe.

SAMSUNGPred pričetkom iskalne akcije

SAMSUNGV pomoč je bil tudi helikopter letalske policije

Požari na sredstvih cestnega prometa, 24.9.2013

Ob 17.11 je na avtocesti med Uncem in Postojno, občina Postojna, zagorelo tovorno vozilo s polpriklopnikom. V požaru je bilo tovorno vozilo uničeno. Gasilci PGD Cerknica, Unec in Rakek so pogasili požar na vozilu, vršili prometno varovanje, razsvetljevali mesto nesreče, pomagali pri čiščenju cestišča in prečrpali okrog 600 litrov pogonskega goriva, katerega so prevzeli delavci podjetja Kemis. Nekaj fotografij iz posredovanja lahko vidite tule.

20130924_173853

Požari v naravi oziroma na prostem, 7.9.2013

Ob 12.36 je med Rakekom in Postojno v občini Cerknica zagorelo ob železniški progi. Gasilci PGD Rakek in Unec so pogasili približno 100 kvadratnih metrov trave in 15 pragov. Manjši požari so bili razpotegnjeni med 623 in 628 km železniške proge LJ – KP.

Med vožnjo na javljeno lokacijo 626,8 km se je opazil dim tudi v okolici 623 km. Zaradi tega se je preko pozivnikov aktiviralo še ekipo za drugi izvoz, katera je bila napotena na to lokacijo. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Unec, kateri so začeli z gašenjem na 625,5 km. Ekipa PGD Rakek z GVGP-1 je pogasila požar na 623 km, nato pa pregledovala železnico v smeri proti Uncu. PGD Unec je gasil in pregledoval od nadvoza nad AC proti Rakeku. Prvo aktivirana ekipa PGD Rakek pa je najprej pogasila pragove na lokaciji 626 km nato pa opravila pregled proge do meje z občino Postojna.

20130907_130154